En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

l Esrar sızıntkaloriı önler. Tütün sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlamlar.

Yangın kapısı müstacel çıkış muhtevain kullanılacaksa o hin lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere cümle ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Kaçış yolları ve başka tedbirler, yangın yahut öbür acil durumlarda dirilik emniyetliğinin sırf yekta bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Malzeme: Yangın baplarında çoklukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Işyar servis merdivenlerinin degajeliği en az 65 cm olmalıdır. Etkili katlı binalarda yangın merdiveni degajeliği en az 90 cm, kaçış yolu kocaliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Bu doğrultuda ülke bile ihtimam veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Hiç küşüm namevcut ki yangın felaketi, sene içre emanet yitirilmesine niçin olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması Yangın Kapısı ve hem hayat hem bile dünyalık kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de mürtefi dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de Yangın Çıkış Kapısı tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran belli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Çıkış mesafelerinin bapdan allıkındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, evetğmurlama sistemi sıfır mimarilarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan örgülarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de dumanı lokum ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli düzlem oluşturur.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında emanet ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince şiddetli ısı ve yangına dayanıklı Yangın Çıkış Kapısı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cepheüne sahih ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Bu konuda mezun yangın firmasından saye alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *